Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Alfalfa

Latijnse naam: Medicago Sativa

Wat is het!

Alfalfa, of de kiemen van het luzerneklaverblad, komt veel voor in de gematigde klimaatzones van Europa. De plant heeft verschillende zeldzame kwaliteiten. De kiemen van de alfalfa zijn bij ons goed verkrijgbaar. Het heeft een hoog proteïnegehalte dat kan oplopen tot 55%. Daarnaast bevat het aminozuren, die nodig zijn voor de synthese van proteïnen, vitaminen, mineralen waaronder calcium en ijzer, fosfor, zink, koper, selenium en silicium.

Door het ijzergehalte is het geschikt bij bloedarmoede en het bevat ook een plantaardig oestrogeen, coumestrol, en wordt om zijn revitaliserende werking daarom ook aanbevolen bij overgangsklachten.


smaak en aroma!

Alfalfa heeft een zachte, delicate en frisse smaak die goed combineert met salades. Sommige mensen vinden de smaak misschien iets bitter.


Gebruik!

Alfalfa wordt in de keuken gebruikt als decoratie bij schotels, in allerlei salades, sandwiches en hors d’oeuvre. Voeg bij warme gerechten de alfalfa pas op het laatste moment toe.


Bewaren!

Alfalfa is goed afgesloten 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast. Als hij een muffe aarde geur krijgt kun je hem niet meer gebruiken.


Gezondheidstoepassingen!

Broze haren en zwakke nagels

Algemene vermoeidheid

Preventief tegen aderverkalking

Behoud van gezond cholesterol level

menopauze


Tip!

Gebruik regelmatig alfalfa kiemen, het geeft je gerechten een extra dimensie en is ook nog eens heel erg gezond.

 

 

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com