Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer
Natuurlijke huidverzorging gewoon bij u thuis.

Lizzy Turelinckx© - Mei 2009

Een gezonde huid reflecteert uiterlijke en innerlijke schoonheid. Verzorg je huid daarom van binnen en van buiten voor een stralend resultaat. Intern kun je de huid verzorgen door een goede voeding en een gezonde leefstijl. Externe verzorging beschermd de huid tegen verwondingen, uitdroging en veroudering.

Elasticiteit van de huid
De huid is gemaakt van collageen en elastine, dit zijn stoffen de verslappen als we ouder worden. Deze verslapping is de oorzaak van het ontstaan van rimpels. Om deze rimpels tegen te gaan is het belangrijk om het collageen sterk en in goede conditie te houden, dit kan door gezonde voeding en aanvullingen met vitale celstoffen die zorgen voor opbouw van collageen zoals: vitamine C – lysine – proline en vitamine E.

Vocht
Een andere belangrijke factor voor een stralende huid is vocht. Drink daarom dagelijks voldoende water en verzorg je huid met een goede vochtinbrengende crème om het vocht aan te vullen en een barrière te vormen voor invloeden van buitenaf. Zelf gebruik ik een tot twee maal per week kokosnootolie om mijn huid weer op te peppen en van vocht en voedingstoffen te voorzien. Ik gebruik ook dagelijks een zelfgemaakte Kombucha crème. Tegenwoordig zijn er ook goede vochtinbrengende crèmes te koop in de natuurwinkel, let wel op het etiket met de ingrediënten. Smeer geen gif op je gezicht, je huid neemt die chemische stoffen op en ze komen in je bloedbaan waardoor je jezelf vergiftigd. Met een neutrale olie of crème is in combinatie met de Kombucha plant een goede crème te maken. Kost wel wat werk, maar dan heb je ook wat.

Vitale celstoffen voor een stralende huid.
De inname van gezonde voedingstoffen is de beste manier om de huid zo lang mogelijk stralend en gezond te houden.

 

1. Vitaminen: Vitamine A, E, en C, lysine en proline zorgen voor een goede aanmaak van collageen en houden de huid op die manier gezonder en strakker. CoQ10 helpt ook bij de productie van collageen.

2. Anti-oxydanten bestrijden vrije radicalen die de huid schade kun berokkenen. Rauwe chocolade bevat veel antioxidanten, we hebben het hier dan wel over de echte rauwe cocao zonder toevoegingen en zonder suikers. Ook acai bessen en blauwe bessen zijn goede bronnen van anti-oxydanten, evenals vitamine E en C.

3. Het vitamine B complex is ook erg belangrijk voor het behoud van een mooie huid.   

*  Vitamine B1 houd de huid jong door te helpen voor een goede doorbloeding.               

*  Vitamine B2 of riboflavine tekorten kan leiden tot bruine pigmentatie of lever vlekken op de huid. Deze vlekken verdwijnen vaak weer als er een kuur met vitamine B2 wordt gedaan gedurende 6 maanden. Langdurige tekorten aan riboflavine kan leiden tot een vette huid en kleine vetophopinkjes onder de huid van de wangen, het voorhoofd of naast de oren. Voordurend tekort aan riboflavine geeft ook kleine rimpels onder de neus, rond de ogen en rond de mond.

*  Vitamine B6 of pyridoxine tekorten resulteren in dermatitis of eczema.

*  Vitamine B3 of Niacine tekorten veroorzaken een type eczema met bruine pigmentkleurige vlekjes in het gezicht, op de voorarmen en de benen.

*  Vitamine B5 of panthotheenzuur,  para-aminobenzoide zuur en biotine leiden bij tekorten allemaal tot een vorm van eczeem. De meeste symptomen verdwijnen weer nadat de tekorten voldoende zijn aangevuld.

Het is dus duidelijk dat ook het vitamine B complex een belangrijke rol speelt bij het gezond houden van de huid. Een belangrijk voedingsmiddel waarin dit complex goed is vertegenwoordigd is brouwersgist. Zelfs personen met een, op het eerste gezicht, perfecte huid hebben nog verbetering gezien na gebruik van dit voedingsmiddel. Personen met eczema  zouden gedurende een maand een eetlepel van deze gist moeten gebruiken gedurende en na iedere maaltijd, en voor het slapengaan. Bij een gezonde voeding en bovenstaande vitale celstoffen is het mogelijk je eczeem binnen twee maanden te genezen. Let op: indien je last hebt van Candida Albicans is dit zeker niet aan te raden, dan is het beter om eerst je Candida te behandelen. Candida leeft namelijk op gist en suikers.  
Bloedarmoede en bleke huid is het gevolg van tekorten aan proteïne – iodine – calcium – niacine – vitamine B6 – vitamine B12 – foliumzuur – kobalt – koper en ijzer. Aanvulling met deze stoffen geeft meestal een goed resultaat.

 

Producten die je beter kan vermijden!
Gebruik geen gevaarlijke chemicaliën voor je huid.

1. Petroleum gerelateerde crèmes: ze verhinderen je huid om te ademen, zijn giftig en leggen een film over je poriën. Niet doen dus!

2. Minerale olie: zijn derivaten van petroleum en versnellen de veroudering van je huid. Dat wil natuurlijk niemand.

3. Sodium lauryl sulfaat: dit ingrediënt droogt je huid uit en breekt de natuurlijke vochtbarrières in je huid af.

4. Talc poeder: staat bekend als carcinogeen.

5. Kleur: de meeste kleurstoffen zijn gemaakt van of bevatten steenkool teer.

6. Parabenen: wordt bijna altijd gebruikt als bewaarmiddel en is bewezen giftig. Lees altijd de ingrediëntenlijst, er zijn verschillende soorten parabenen en ze zijn allemaal toxisch.

Lifestyle
Simpele veranderingen in je leefstijl kunnen de conditie van je huid op een goedkope manier verbeteren!

1. Drink voldoende water om je huid goed gehydrateerd te houden.

2. Bescherm je huid tegen vervuiling en overmatige blootstelling aan de middagzon. Ga liever s’morgens of in de latere namiddag in de volle zon. Moet je toch in de middagzon, bescherm je huid dan met kleding en een zonnehoed. Smeer geen dure zonnecrèmes op je huid, die bevatten veel schadelijke stoffen en bevorderen huidkanker. Verstandig zonnen is nog steeds de beste optie. Gebruik na het zonnen een goede vochtinbrenger (zie hierboven) om huidveroudering te voorkomen. Na een uurtje zon niet direct gaan douchen, de vitamine D moet eerst in je huid worden opgebouwd, pas douchen na drie kwartier.

3. Maak je huid dagelijks goed schoon. Scrubben en huidborstelen is een goede manier om dode huidcellen te verwijderen, het houd de poriën schoon,  het zorgt voor een goede doorbloeding en houd je huid gezond. Bij borstelen van je gezicht alleen gebruik maken van een zacht borsteltje om kwetsuren te voorkomen.
4. vermijd alcohol en sigaretten.
5. eet voldoende rauwe groenten en fruit en gebruik vitale celstoffen, ze houden je huid stralend en gezond.

Natuurlijke huidverzorging producten!
In de natuurwinkel worden vaak producten met natuurlijke ingrediënten verkocht, lees wel voor het kopen de ingrediënten lijst!

1. Botermelk bevat natuurlijk alpha-hydroxy zuur, wordt ook gebruikt in peelings.

2. kokosnoot olie ontsmet, geneest, is vochtinbrengend en herstelt de natuurlijke vochtbarrières van de huid.

3. Amandel olie bevat omega3 en wordt al gebruikt sinds mensenheugenis als huidverzorgingsproduct.

4. Lavendel versterkt de huid met natuurlijk tannine.

5. Druivepit extract is een sterke antioxidant dat het collageen beschermt en zorgt voor elastische huidcellen.

6. Amla fruit wordt in India al duizenden jaren gebruikt voor zijn anti verouderings eigenschappen.

 

7. Wees ook voorzichtig met gekochte deodorant, ze bevatten vaak chemische bestanddelen die carcinogeen ( aluminium) zijn en irritaties veroorzaken. De beste, en vooral veiligste, deodorant is nog steeds baking soda (zuiveringszout of natriumbicarbonaat). Breng het aan onder je oksel met je vinger of een borsteltje. Het is geen anti- transpiratiemiddel – je zweet nog gewoon – maar persoonlijk denk ik dat zweten gezond is. Het verdrijft wel de zweetlucht, en is beter voor je huid en je gezondheid. Niemand wil toch kanker krijgen van zijn deodorant?

Samenvatting.

Voor een stralende huid: drink voldoende water – gebruik natuurlijke vochtinbrengers – eet gezond en veel rauwe groenten en fruit – houd je huid schoon – zorg voor voldoende vitale celstoffen om je collageen productie te bevorderen en vrije radicalen te bestrijden. Verzorg je huid van binnen en van buiten en je kunt lang genieten van een mooie en stralend gezonde huid!

Natuurlijke recepten uit de keuken voor een mooie huid!

 

Altijd bij de hand!

Kijk eens in je keukenkastje of koelkast. Wedden dat je een appel of tomaat kan vinden om je huid zachter te maken en vocht in te brengen. Terwijl je het ontbijt maakt kun je ook een natuurlijk, vochtinbrengend, volumegevend haarmasker maken met bijna dezelfde ingrediënten.

 

Je weet altijd precies wat er in zit!

Als je een dure merkcrème koopt weet je eigenlijk nooit precies wat er in zit. Meestal staat er een hele waslijst ingrediënten op die je niet kent maar waar je instinctief van weet dat het veel te dure chemische troep is, in een prachtig, duur potje. Wanneer je het zelf maakt weet je wel wat er in zit, je weet ook precies wat het voor je doet en je krijgt de resultaten die je verwacht.

 

Ze kunnen de huid genezen!

Huis- en huid remedies zijn al eeuwenlang bekent. Ze geven vaak spectaculaire resultaten met gewone huis- tuin en keuken ingrediënten. Dus zeker de moeite waard om ook eens te proberen.

 

Ze kunnen luxueus en decadent zijn!

Omdat ze goedkoop zijn en minder tijd vragen dan een bezoek aan de parfumerie of het schoonheidssalon wil nog niet zeggen dat ze niet wat extravagant kunnen zijn. Probeer het chocolade gezichtsmasker maar eens, of de gemakkelijk te maken body scrub. Ze zijn niet alleen goedkoop om te maken, maar perfect geschikt als je op zoek bent naar een manier om je huid diepgaand te reinigen, vocht in te brengen en te verzachten. Tegelijkertijd kun je jezelf ook verwennen met een heerlijke calorie vriendelijke versnapering.

 

Ze hebben veel verschillende mogelijkheden en manieren in gebruik!

Met dezelfde goedkope ingrediënten kun je gezichtsmaskers maken, anti- verouderingscrème of een relaxerend voetbad. Er zijn mogelijkheden genoeg! Kijk even onder het kopje natuurlijk mooi, daar kun je verschillende items vinden zoals Reinigen - Maskers - haarverzorging - handverzorging - lipbalsem - deodorant en nog veel meer. Allemaal op natuurlijke basis en makkelijk zelf te maken. Ga aan de slag en experimenteer. Ik ben er zeker van dat je lievelingsrecept er ook bij zit!

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com